tirsdag 22. oktober 2013

Kylling "tajine"

Grunnen til at jeg kaller denne retten "tajine" er at jeg selvfølgelig ikke har en tajine gryte og har derfor laget en rett som egentlig skal lages i en slik i en vanlig gryte i stedetfor.
Denne retten ble en av mine favoritter da jeg bodde i Frankrike. 
Dette er vertsmoren min Karine sin oppskrift og den er super enkel, knallgod og spicy.
Jeg får alltid servert dette når jeg er på besøk i Frankrike, det har bare blitt en selvfølge og tenkte derfor at dette er en rett som fortjener en plass på bloggen.
Håber det smagår:)

Ingredienser til to:
Couscous til 2
3 kyllinglår kuttet i to (kutt i leddet)
1 liten boks tomatpuré
1 gul løk
2 sjalottløk 
(du kan bruke den løken du har, det meste funker her)
3 fedd finhakket hvitløk
7 dl kyllingkraft
3 ss raz el hanout (dette er et krydder jeg kjøpte i Frankrike, men det kan også kjøpes på butikker som wung tau)
1-2 ss Harissa ( harissa er en tunisisk chilli paste som har en helt fantastisk god smak)
3 grovkuttet gulrøtter

Fremgangsmåte:
Del kyllinglårene i to og brun dem i gryta med litt salt og pepper.
Tilselsett løk, hvitløk, gulrøtter å ha over raz el hanout og bland godt.
Ha i tomatpuré, rør rundt, hell over kyllingkraft så det dekker lårene, er det ikke nok så fyll på med vann. Ha i harissa, rør rundt, kok opp, skru ned varmen å la gryten småputre under lokk i ca. en time.
Lag couscous som anvist på pakken, dander og server!

Bon Appétit!
 

 

Ingen kommentarer: