Grunnen til at jeg kaller denne retten "tajine" er at jeg selvfølgelig ikke har en tajine gryte og har derfor laget en rett som egentlig skal lages i en slik i en vanlig gryte i stedetfor.
Denne retten ble en av mine favoritter da jeg bodde i Frankrike.
Dette er vertsmoren min Karine sin oppskrift og den er super enkel, knallgod og spicy.
Jeg får alltid servert dette når jeg er på besøk i Frankrike, det har bare blitt en selvfølge og tenkte derfor at dette er en rett som fortjener en plass på bloggen.
Håber det smagår:)
Ingredienser til to:
Couscous til 2
3 kyllinglår kuttet i to (kutt i leddet)
1 liten boks tomatpuré
1 gul løk
2 sjalottløk
(du kan bruke den løken du har, det meste funker her)
3 fedd finhakket hvitløk
7 dl kyllingkraft
3 ss raz el hanout (dette er et krydder jeg kjøpte i Frankrike, men det kan også kjøpes på butikker som wung tau)
1-2 ss Harissa ( harissa er en tunisisk chilli paste som har en helt fantastisk god smak)
3 grovkuttet gulrøtter
Fremgangsmåte:
Del kyllinglårene i to og brun dem i gryta med litt salt og pepper.
Tilselsett løk, hvitløk, gulrøtter å ha over raz el hanout og bland godt.
Ha i tomatpuré, rør rundt, hell over kyllingkraft så det dekker lårene, er det ikke nok så fyll på med vann. Ha i harissa, rør rundt, kok opp, skru ned varmen å la gryten småputre under lokk i ca. en time.
Lag couscous som anvist på pakken, dander og server!
Bon Appétit!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar