tirsdag 8. oktober 2013

Lammcarré med rosmarin og fondantpoteter


Høst er lam og lam er herlig! Spesielt lammecarré!
Tidligere i høst var jeg en tur i Danmark og gjorde er skikkelig kupp på lammecarré. Her var allerede carréen skåret opp i koteletter så det ble litt annerledes enn når man kjøper et helt stykke.
Som tilbehør til denne retten valgte jeg å bruke Jacobs utvalgte rødvinsaus, jordskokkpuré og fondantpoteter.
Btw, fondantpoteter er sykt digg! Masse smak og en herlig sprøstekt overflate!
I tillegg lager de seg selv, fantastisk!

Ingredienser til 2:
1 boks Jacobs utvalgte rødvinsaus
250 gram jordskokker
En dæsj med fløte
Et par kvister fersk rosmarin
Fersk timian
6 lammecarré koteletter
3 store poteter
50 gram smør
8 dl kyllingkraft
2 hvitløksfedd skjært i to

Fremgangsmåte:
Skrell potetene, kutt dem i to og skjær av endene slik bildet viser.
 Smelt 50 gram smør i en stekepanne, tilsett timian, hvitløk og surr i et minutt eller to. Ha deretter i kyllingkraften og sett potetene i.
Potetene skal bli liggende til all kraften har absorbert. Da vil smøret være igjen og du kan steke potetene på begge sider til du får en fin stekeskorpe.

Skrell jordskokkene, kutt i mindre biter og kok til de er møre. Hell av vannet, tilsett litt salt, pepper og en dæsj med fløte og kjør med stavmikser. 
Vil du ha puréen ekstra fin kan du gjerne ha den gjennom en sil.

Ha litt smør i en stekepanne, tilsett hakket rosmarin og brun kotelettene med litt salt og pepper.
Ha dem deretter inn i ovnen i 6 min på 180 grader.




Dander på tallerkenen og server!

Bon Appétit!



2 kommentarer:

Christer sa...

Ser vansinnigt gott ut :) Fin blogg du har.

Unknown sa...

Takk skal du ha Christer!