fredag 13. september 2013

Andebryst med jordskokkpuré

Hva skal dere ha til middag i helga?
Når det er helg vil man gjerne kose seg litt ekstra og jeg gleder meg alltid til helgemiddagene som jeg gjerne planlegger noen dager i forveien. I helga har man gjerne litt mere tid og kan gjøre noe ekstra ut av middagsmaten. Jeg har fått dilla på andebryst og lagde denne retten for første gang nå i sommer og den har blitt en gjenganger hos oss.
Andebryst er ganske dyrt og det er ikke hverdagskost for studenter, men noen ganger må man kose seg litt ekstra!

Lag gjerne rødvinssausen fra bunnen, jeg bruker noen ganger Jacobs utvalgte da jeg syntes denne er et godt alternativ, og greit når jeg er tom for rødvin. 

Ingredienser for to:
1 andebryst (350- 400g)
250 g Jordskokker
Små nypoteter
Akasiehonning
Ca. 1/2 dl kremfløte
Jacobs utvalgte rødvinssaus
Tørket timian
Salt og pepper, jeg bruker alltid Maldonsalt

Fremgangsmåte:
Jordskokkpuré:
Skrell jordskokkene, kutt dem i mindre biter og kok til de er møre (ca. 15 min), hell ut vannet og tilsett salt, pepper og fløte og kjør dette med en stavmikser. (tilsett litt og litt fløte til du får ønsket konsistens)
* Hvis du vil ha pureen helt fin, hell den gjennom en sil.

Andebryst:
Snitt fettsiden på andebrystet med en skarp kniv (pass på at du ikke skjærer ned i kjøttet)
Pensle på akasiehonning og dryss over salt og pepper.
Stek i en stekepanne med fettsiden ned i ca 3 min.
Deretter legger du andebrystet med fettsiden opp i en ildfast form og steker dem i ovnen i ca. 15 min på 180 grader.
Når andebrystet er ferdig i ovnen lar du det hvile under sølvfolie i 15-20 min. Dette er utrolig viktig for god smak!!

Urtebakte nypoteter:
Legg nypotetene i en ildfast form, hell over litt olivenolje, timian, salt og pepper og gni det inn i potetene.
Stek i ovnen i 40-50 min på 180 grader.

Skjær andebrystet i skriver og dander med potetene, sausen og smørdampede asparges!

Bon Appétit!





Ingen kommentarer: