Vi spiser ikke så utrolig mye fisk hos oss fordi vi ofte glemmer det litt bort, men når vi først spiser det forstår vi aldri hvorfor det er så lenge siden.
Denne sausen spiste jeg først gang hos "svigermor" og den er helt fantastisk til kveite, men vi bruker den også sammen med kongekrabbe og kanadisk hummer.
Denne sausen har jeg aldri hørt at noen ikke liker og den er blitt en skikkelig slager som mange spør om oppskriften til. Her har du en saus gjester spør om skje til å spise opp og det er jo alltid veldig gøy:) Håber du liår det!
Ingredienser til 4:
4 stykker kveite
8 poteter
En pakke små asparges
250 gram tine meierismør
1 dl hvitvin
2 sjalottløk
1 dl kremfløte
En liten bunt gressløk
Fremgangsmåte:
Skrell potetene og legg i en gryte med kaldt vann og sett på platen på fult. ( Det tar ca 30 min til de er ferdige, men det kommer ann på størrelsen)
Sausen:
Kok hvitvin sammen med finhakket sjalottløk til vinen er redusert til ca. 1 ss. Tilsett fløten, kok opp og la den tykne litt deretter settes varmen ned til like under kokepunktet.
Ha i litt og litt av smøret mens du rører i sausen.
Det er viktig at sausen ikke koker etter du har tilsatt smøret, da har den lett for å skille seg.
Rett før servering tilsetter du finhakket gressløk.
Kok opp en liten gryte med vann, tilsett en klype salt og en liten bit smør, ha i aspargesen i 1,5 min før du tar dem over i ett dørslag og heller iskaldt vann over for å stoppe kokeprosessen.
Varm en stekepanne med litt smør og stek kveitestykkene med salt og pepper i 2,5 min på hver side.
Anrett tallerkenen og server!
Bon Appétit!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar