torsdag 19. september 2013

Cottage pie

 Høsten er godt på vei og da trenger vi litt høstmat. Noe godt og koselig å kose oss med i regnværet og det er nettopp det
Cottage pie er. I Tillegg er det dødsdigg!
Den vanlige utgaven er Shepherds pie som består av lammekjøttdeig, men siden de nærmeste matbutikkene ikke alltid har dette, bruker vi ofte kjøttdeig og da heter denne paien Cottage pie. Ved å bruke kjøttdeig får du også en mer budsjettvennlig versjon, noe som alltid kan være greit.

Denne retten er basert på Gordon Ramsay's oppskrift.

Ingredienser til 4 eller middag for to i to dager:
Kjøttlaget: 
2 ss olivenolje
400-500 g kjøttdeig
2 raspa gulrøtter
2 raspa gule løk
3 fedd hvitløk
1,5 ts tørket timian
1,5 ts tørket rosmarin
Salt og pepper
2 ss tomatpuré
250 ml rødvin
300 ml kyllingkraft ( jeg tar vann og smaker til med kyllingfond)
3 ss Worcestshire saus

Potetmosen:
1 kg poteter
50 g smør
2 eggeplommer 
Salt og pepper
En stor neve eller to med raspet parmesan.

Fremgangsmåte:
Ha olivenoljen i en varm stekepanne, tilsett kjøttdeigen og stek til den får en fin farge. Tilsett salt, pepper, timian, rosmarin, raspet gulrøtter og raspet løk og hakket hvitløk og stek et par minutter.
Tilsett worcestshire sausen, tomatpuré og rødvin og la dette koke ned i ett par minutter. Til sist tilsetter du kyllingkraften og lar dette koke ned til det er litt saus igjen, men det skal ikke være mye.

Kok potetene, og mos dem mens de er varme. Jeg bruker en "potato ricer" men det går helt fint å bruke en vanlig potetmoser.
Tilsett eggeplommene, smøret, salt og pepper.
Rør til det blir en fin mos.

Ha kjøttblandingen i en form.
Legg på potetmosen som et lokk og tett godt igjen alle huller med en slikkepott.
Stikk rundt med en gaffel slik at toppen blir litt ujevn.( da blir den sprøere) Strø over raspet parmesan og stek i ovnen i 20-25 min på 180 grader.
Lag gjerne en frisk salat til og server!

Bon Appétit!
Toppen skal bli fin og gyllenbrun.





Ingen kommentarer: