.jpeg)
I helga har vi vært på familiehytta på Ørnefjell for å plukke kantareller. Etter en dårlig fangst på lørdagen kjørte vi litt lengre av gårde på søndagen for å prøve ut et nytt sted. Som dere ser var dette vellykket, skogen var full av skogens gull, nærmere sagt 20kg.
Kantareller er det beste jeg vet og noen ganger kan jeg finne på å steke en liten porsjon med godt smør, salt og pepper og bare sitte å maule det som godteri, nam!
Men tilbake til turen:
På vei oppover til Ørnefjell stoppet vi på Hodne gard for å kjøpe smør. Meg og samboeren falt helt for dette smøret etter vi har vært og spist på " Måltid " i Kristiansand. Utenfor låven traff vi Søren som er bonden på gården og det er herfra navnet også kommer. Smøret heter " Søren så godt smør ", og det er akkurat det det er. Økologisk syrna, salt smør som er dødsdigg på varmt nystekt brød.
Lørdag kveld hadde vi fantastisk mat, Reinsdyrsteik som ble skutt for ei uke siden, deilig saus og masse smørstekte kantareller. Det var svigermor som lagde maten så kanskje jeg må høre med henne om oppskriften. Til dette nøyd vi en flaske eller tre av en fantastisk Amarone della Valpociella.
Som jeg sa før helga ville jeg legge inn en oppskrift på kantarellpizza hvis vi fant noe sopp og det kan man vell si at vi gjorde. I min familie er jeg vokst opp med at hver høst drar vi på sopptur, mine besteforeldre hadde alltid så mye kantareller på frysen at de til sist ikke visste hva de skulle gjøre med de. Jeg kan huske tilbake at de noen ganger hadde kantareller på grandiosaen fordi de hadde så mye.... huff of huff.
Kantarellene forsvant jo helt i grandiosa smaken. Skal man ha kantarell på pizza så må den spille hovedrollen og det gjør den i denne pizzaen!
Kantarellpizza:
Pizzadeig: (4 porsjonspizzaer)
1/2 tørrgjær
3 ss Olivenolje
3 dl lunkent vann
1 ts sukker
1 ts salt
500 gram hvetemel, jeg bruker tipo 00
Bland alt det tørre og tilsett det våte, Veldig enkelt!
Men det tar litt lengre tid enn det,
elt deigen lenge for hånd gjerne i 20 min slik at den blir elastisk og
fin, sett til heving i 30 min.
Del deigen inn i fire deler og la den
heve så lenge du gidder å vente. Gjerne i 3-4 timer. Forrige gang jeg
lagde deigen var jeg så sulten at jeg kun lot den heve i 2 timer, dette
funket helt fint, men den blir bedre jo lengre den hever.
Pizzafyll til to pizzaer:
6 ss crème fraiche
2-3 fedd finhakket hvitløk
4 skiver serranoskinke
ruccola
Pecorino/ parmesan
Oregano, salt og pepper
En stor neve kantareller
Bland crème fraiche, litt pepper, litt oregano og hvitløk i en skål, la stå i 10 min og smør ut på pizzaen.
Ha på osten og stø over oregano.
Stek kantarellene i godt smør med salt og pepper å legg på pizzaen.
Stek i ovnen i 7-10 min på 250 grader.
Ha på ruccola og riv over seranoskinken og server.
Bon Appétit!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar