Jeg er en stor fan av spicy mat og på denne retten kan du selv bestemme hvor spicy du vil ha den.
I kristiansand har vi butikken Vung tau som har et fantastisk utvalg av grønnsaker, sauser og ingredienser som ikke er så lette å få tak i på vanlige matbutikker.
Jeg elsker å gå rundt der inne, plutselig har jeg gått rundt i en
time og selvfølgelig plukket med meg mye mer enn jeg hadde planlagt, men dette resulterer som regel i noen nye spennende middagsretter.
Suppe til fire:
3 fedd finhakket hvitløk
2 sjalottløk
1 finhakket gul løk
2 sitrongress stilker (skjært tynt på langs)
1 finhakket chilli
Ca. en tommelfinger finhakket ingefær
1 ss Vindaloo currypaste (smak til)
3 dl koksmelk
1 liter kyllingkraft
Saften av 1 lime
1 rød paprika
2 kyllingfileeter
10 scampi
Noen "klunker" fiskesaus
En neve hakket koriander
Fremgangsmåte:
Varm opp en gryte med litt solsikkeolje. Tilsett chilli, hvitløk, sjalottløk, gul løk, sitrongress, ingefær og stek i et par minutter til løken er blank. Kutt opp kyllingfileeten i biter og stek i løkblandingen til den er brunet.
Ha i curry pasten, rør rundt, tilsett kyllingkraften og kok opp.
Tilsett koksmelken, limesaften, fiskesaus, smak til med salt og pepper og kok til ønsket tykkelse. Ha i scampen og la den koke i suppen i ca 3 min ( ikke lengre, da blir de fort seige)
Server suppen i skåler å strø over hakket koriander og server!
Håbår det smagår.
Bon appétit!
Håbår det smagår.
Bon appétit!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar