Denne spaghetti retten er en av mine hverdagsfavoritter. Jeg er utrolig glad i scampi og et annet viktig poeng er at den er laget på 15 min. Passer altså godt i en hektisk hverdag!
Ingredienser for to:
Spaghetti
400 gram frossen scampi
1 pakke ruccola
100 gram hakket chorizo
3 fedd finhakket hvitløk
1/2 chilli
1/2 dl ca. olivenolje
Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Kok vann til spaghettien med litt salt, jeg brukte fullkornspaghetti som skulle koke i 7 min.
Ha olivenoljen i en stekepanne og varm denne på middels høy varme. Tilsett hvitløk og chilli og stek dette i noen minutter ( pass på at hvitløken ikke svir seg). Deretter tilsettes den hakkede chorizoen, (jeg bruker den som allerede er i kuttet i skiver, da dette er et mye billigere alternativ) la dette småputre i pannen i noen minutter slik at oljen får mye av den gode smaken.
Skru opp varmen på pannen og tilsett scampien og ha på salt og pepper. Scampien skal stekes i ca. 2 min på hver side.
Du kan selvfølgelig tilsette flere grønnsaker om du vil, jeg bruker ofte vårløk, paprika og sjalottløk. "Man tager det man haver"
Ha spaghetti, ruccola og scampiblandingen i en serveringsbolle, bland godt og server!
Bon Appétit!
English:
This spaghetti dish is one of my favorite every day meals. I love scampi and another important point is that it is so fast to make, 15 min and it's done! Perfect for a hectic day.
Ingredients for two:
Spaghetti
400 grams of frozen scampi
1 pack of arugula
100 grams chopped chorizo
3 cloves finely chopped garlic
1/2 finely chopped chilli
1/2 dl ca olive oil
Salt and pepper
Procedure:
Boil water with a pinch of salt for the spaghetti, then add it.
Pour the oliveoil into a medium warm frying pan and add the chilli and garlic. Let it simmer for a couple of minutes and add the chorizo and leave for another couple of minutes. ( I use the one that is already sliced because it's a lot cheaper) We want the olive oil to attract all those flavors.
Turn up the heat and add the scampi season with salt and pepper and fry for about 2 minutes on each side.
You can add whatever veggies you want ( I often use shallots, red pepper and spring onions, take what you have)
Have the spaghetti, the arugula and the scampimix in a serving bowl, mix and serve!
Bon Appétit!
1 kommentar:
NAAAAM! skal lage det når jeg får lønning!
Legg inn en kommentar