søndag 8. september 2013

Cheesburger




En skikkelig burger er utrolig digg og så er det vell også en av samboerens favoritter. 
Vanligvis pleier jeg å lage burgeren selv, men siden jeg akkurat har vært i Danmark og fått tak i Black Angus burgere som er utrolig gode så det ble de i kveld. "Ketchupen" så jeg på matprogrammet The fabulous baker brothers og det smakte utrolig godt sammen med burgeren.

Her er oppskriften jeg vanligvis bruker på burger:
400 g karbonadedeig
1/2 finhakket chili
1 liten finhakket gul løk
1 fedd finhakket hvitløk
1 egg
Salt og pepper
Bland alt sammen og lag to store saftige burgere.

Burgerbrød (gir 6 hamburgerbrød)
300 gram hvetemel
1/2 pakke tørrgjær
2 ss olivenolje
1 ts gurkemeie
1,5 dl lunkent vann
1 egg
1/2 finhakket rødløl
1/2 paprika
Hakket soltørkede tomater

Bland alt det tørre sammen med grønnsakene og tilsett væsken. La heve i en halv time, rull til boller, trykk dem litt flate og pensle med egg. Stek på 200 grader i 15 min.

Aromasopp"ketchup":
Ca. 600 gram aromasopp( bland gjerne litt
forskjellig sopp som Portobello og Champignon)
2 gule hakkede løk
2 ss rapsolje
1 ts timian
3 hakkede hvitløkfedd
3 ss Worcestershire saus
150 gram brunt sukker
1/2 ts kayennepepper
50 ml sherry eddik
150 ml vann
Salt og pepper

Stek soppen i ca 5 min i oljen, tilsett løk, hvitløk og timian og stek i ca 10 min.
Ha i vann, worcestshire saus, sherryeddik, kayennepepper, brunt sukker, salt og pepper og dette redusere i ca 15 min til det er lite væske igjen. Ha blandingen i en blender og kjør det fint.
Smør på den underste delen av burgerbrødet som en dressing.
"Ketchupen" kan oppbevare i ca 2 uker i lukket glass.

På den andre delen av brødet lager jeg en majones
med et par dråper trøffelolje. Ha en god moden cheddar på burgerkjøttet og det du ønsker av grønnsaker. Server!

Bon Appétit!


In English:
A real burger it soo good! And it's probably one of my boyfriend's favorites as well.
I found the recipe on the "ketchup" on the tv show "The fabulous baker brothers" and it
an awesome combo with the burger.

Burgers:
400 grams of ground beef
1 egg
1/2 finely chopped onion
1/2 finely chopped chilli
1 finely chopped clove of garlic.
Mix it all together and form two big juicy burgers.

Burger buns:(makes 6 buns)
300 grams white flour
1/2 pack of dried yeast
1/2 teaspoon of turmeric
2 tbs olive oil
1 egg
1,5 dl tepid water
1/2 finely chopped red onion
1/2 finely chopped red pepper
Some finely chopped sun dried tomatoes.

Mix all the dry together and add the veggies,
then add to liquid.
Leave to rise for 30 minutes. Bake in oven at
200 degrees for 15 min.

Mushroom ketchup:
600 grams of aroma mushrooms( you can use
a mix of portobello and champignons as well)
2 yellow onions
2 tbs of rapeseed oil
1 teaspoon thyme
3 cloves of chopped garlic
3 tbs of Worcestershire sauce
150 gram brown sugar
1/2 teaspoon cayenne
50 ml sherry vinegar
150 ml water
Salt and pepper

Fry the mushrooms in the oil for about 5 minutes. Add the onions, garlic and thyme and fry for another 5 minutes.
Then add the Worcestershire sauce, brown sugar, cayenne, sherry vinegar, water, salt and pepper
and reduce for about 15 minutes.
Place the ketchup in a blender and puree till smooth.

If kept in a closed jar in the refrigerate, the ketchup can last up to 2 weeks.

Put the ketchup one of side of the bun and mix homemade mayo with a couple of drops
of truffle oil to put on the other bun.Use a good mature cheddar cheese on the burger and
add your choice of veggies!

Bon Appétit!

2 kommentarer:

Oda Bech sa...

NAM! Denne skal jeg prøve :D

Unknown sa...

Det burde du! Den er kjempe god :D