Jeg har fått skikkelig dilla på supper i det siste og etter å ha googlet litt rundt fant jeg ut av at jeg skulle prøve meg på rekesuppe. Det å bruke rekeskallet til noe annet enn å kaste i søpla er noe jeg fort glemmer og sikkert mange andre også. Det ligger MASSE smak i skallet, bruk det!
Ingredienser til to personer:
650 gram reker
1 gul løk
1 sjalottløk
2 gulrøtter
1/2 chilli (den var stor)
2-3 store tomater
1 ts tomatpuré
2 ss paprikapulver
2 ss paprikapulver
En boks fiskesaus fra Jacobs utvalgte
1 liter vann
3 dl crème fraiche
30 gram usaltet smør
En dæsj hvitvin (dette behøver du ikke, bare hvis har en tår på lur)
30 gram usaltet smør
En dæsj hvitvin (dette behøver du ikke, bare hvis har en tår på lur)
Fremgangsmåte:
Skrell rekene og fordel rekene og skallet i hver sin bolle.
Varm smør i en gryte og tilsett grovhakket løk, sjalottløk og gulrøtter, stek til løken er blank.
Tilsett hakket chilli, hakkede tomater, paprikapulver og tomatpuré, stek dette i 3-5 min.
Ha i rekeskallet og stek dette i gode 10 minutter på relativt høy varme. Rør hele tiden, dette må ikke svi seg.
Tilsett hvitvinen og stek i 2 min til.
Deretter heller du i fiskesausen og vannet og lar dette småputre i 30 min. Rør av og til.
Sil suppen og kok den litt til, la den redusere littegrann.
Pisk inn crème fraiche og smak til med salt og pepper. ( Husk og smak på suppen før du tilsetter salt, da rekeskallet allerede kan være veldig salt)
Ha i det usaltede smøret (ikke la det koke etter du har tilsatt smøret, da skiller suppen seg)
Ha i det usaltede smøret (ikke la det koke etter du har tilsatt smøret, da skiller suppen seg)
Hakk over litt gressløk direkte i skålen hvis du har og server med godt brød og smør.
Litt hvitt i glasset sier ikke jeg nei takk til, ta deg et glass Chablis og kos deg midt i uka:)
Bon Appétit
English:
At the moment i'm really addicted to soups. So after searching around online i decided to try a shrimp soup. I often forget that the shrimp shells have a lot of flavor and that it's great to use as a base for soup. So use it!
Ingredients:
650 grams of shrimps
1 yellow onion
1 shallot
2 carrots
1/2 chilli (mine was large)
2-3 tomatoes
1 ts tomato puree
2 tbs red paprika powder
2 tbs red paprika powder
1 box of fish base 250ml (I used jacobs utvalgte)
1 liter water
3dl Creme fraiche
40 grams unsalted butter
A dash of white wine (this is not necessary, only if you have an opened bottle)
Procedure:
Peel the shrimps and place the shrimps and the shells in separate bowls.
Heat butter in a casserole and add roughly chopped onion, shallot and carrot, cook for a couple of minutes.
Add the chopped chilli, chopped tomatoes, paprika powder and the tomato puree, fry this for 3-5 minutes.
Then add the shrimps shells and cook this for good 10 minutes on relatively high temperature. Stir constantly so it doesn't burn.
Strain the broth and cook for boil a little (reduce it)
Whisk in the creme fraiche and season with salt and pepper. (remember to taste before adding salt, the shrimps shells can be very salty)
Add the unsalted butter ( don't let the soup boil after adding the butter, it can separate)
Chop some chives directly into the serving bowl if you have and accompany the soup with some good bread and butter.
Have a glass of Chablis and enjoy the mid-week:)
Bon Appétit!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar