Jeg elsker gnocchi, tror jeg. jeg har noen vage minner om at jeg har spist og elsket dem,
men jeg har ingen idé om hvor dette var.
Etter å ha sett et matprogram på tv hvor gnocchi var på menyen måtte jeg finne en god oppskrift.
Gnocchi kan av og til bli litt tørt men da jeg kom over grunnopskriften til Gordon Ramsay der han bruker Ricotta i deigen for å få den kremete konsistensen så var jeg solgt.
Gnocchi og parmesan passer utrolig godt sammen og det samme gjør den litt salte serranoskinken.
Det høres kanskje ut som mye å gjøre; først bake, så koke og til sist steke poteter. Ja, denne retten tar litt tid men det er utrolig enkelt.
men jeg har ingen idé om hvor dette var.
Etter å ha sett et matprogram på tv hvor gnocchi var på menyen måtte jeg finne en god oppskrift.
Gnocchi kan av og til bli litt tørt men da jeg kom over grunnopskriften til Gordon Ramsay der han bruker Ricotta i deigen for å få den kremete konsistensen så var jeg solgt.
Gnocchi og parmesan passer utrolig godt sammen og det samme gjør den litt salte serranoskinken.
Det høres kanskje ut som mye å gjøre; først bake, så koke og til sist steke poteter. Ja, denne retten tar litt tid men det er utrolig enkelt.
Du kan også bruke gnocchien som tilbehør til andre retter som kylling filet bakt med cherrytomater i ovnen.
Ingredienser: 2 personer
Ingredienser: 2 personer
6-7 mandelpoteter
100g ricotta ost
2 dl hvetemel
1 egg (rørt i en skål)
Revet parmesan
gressløk
5 skiver serranoskinke
Sett ovnen på 200 grader.
Bak potetene uten skall i ca 1 time. Mos potetene med en gaffel eller en potetmoser, bland inn ricotta, litt salt og pepper og melet.
Bak potetene uten skall i ca 1 time. Mos potetene med en gaffel eller en potetmoser, bland inn ricotta, litt salt og pepper og melet.
Ha i det rørte egget og bland deigen med mel på hendene til deigen en jevn og fin.
Kutt deigen i to og tull ut til en lang pølse ca 1,5 cm tykk. kutt pølsen til mindre pølser på ca 1cm og rull i hånden til de blir fine.
Kok vann med litt olivenolje. Ha i gnocchien og surr litt i gryta slik at de ikke setter seg fast i hverandre. Gnocchien er ferdig kokt nå de flyter til overflaten.
Ta de ut å la helle fra seg i en sil. Stek serranoskinken i en tørr stekepanne. Deretter varmer du en stekepanne, tilsetter litt olivenolje og smør.
Kutt deigen i to og tull ut til en lang pølse ca 1,5 cm tykk. kutt pølsen til mindre pølser på ca 1cm og rull i hånden til de blir fine.
Kok vann med litt olivenolje. Ha i gnocchien og surr litt i gryta slik at de ikke setter seg fast i hverandre. Gnocchien er ferdig kokt nå de flyter til overflaten.
Ta de ut å la helle fra seg i en sil. Stek serranoskinken i en tørr stekepanne. Deretter varmer du en stekepanne, tilsetter litt olivenolje og smør.
Ha i Gnocchien, ha på salt og pepper. La de steke i ca 5 minutter til de får en fin gyllen farge, tilsett biter av serranoskinken og hakket gressløk.
Mens alt er i pannen tilsetter du parmesanen slik at den smelter litt.
Bon Appétit!
English:Bon Appétit!
Ingredients for two:
6-7 floury potatoes
100g ricotta cheese
2 dl plain flour
1 egg, beaten
Grated Parmesan cheese, to serve
5 slices of serrano ham
Chooped chives
Instructions for two:
Preheat the oven to 200°C.
Bake the potatoes without their skin for 1 hour until tender the whole way through. Mash the potatoes with a fork or a potatoemasher, mix in the ricotta, a pinch of salt and white pepper and the Flour. Add the beaten egg and begin to mix the dough With floured hands and continue until smooth dough has Formed.
Cut the dough in half and shape each piece into a long sausage shape about 1.5cm thick.Cut each length of dough into 1 cm pieces to make small "sausages". Bring a casserole of water to the boil with a little olive oil. Add the gnocchi, tilt the pan from side to side briefly, to stop them sticking together, then simmer until they start to float. Drain the gnocchi.
Meanwhile fry the serrano ham in a dry pan. Heat a frying pan over a medium-high heat and add a little olive oil and butter.
Add the gnocchi to the hot pan with a pinch of salt and black pepper and Sauté for 5 minutes until nicely colored.
Add the serrano ham to the pan, toss to heat Through, add the chopped chives and serve with grated Parmesan cheese.
Bon Appétit.
2 kommentarer:
Så flink du er til å skrive camilla og det ser godt ut alt sammen !:)
Så skjønn du er!! Takk Ellen sophie:)
Legg inn en kommentar