Jeg elsker en god og enkel pizza med tynn italiensk bunn. Jeg lager quattro formaggi med de ostene jeg liker best. Opprinnelig skal det vell være en blåmuggost på, men det er ikke jeg spesielt glad i så jeg bytter den ut. Den tynne bunnen sammen med de forskjellige ostene er skikkelig snadder og kosemat som fungerer perfekt sammen med et godt glass rødvin.
Det er uendelig med muligheter av fyll til pizza så
her kan man virkelig slå seg løs. Til helga reiser vi på hytta på
ørnefjell for å plukke kantareller, så til uka kommer det nok en
oppskrift på en superdeilig kantarellpizza.
Pizzadeig: (4 porsjonspizzaer)
1/2 tørrgjær
3 ss Olivenolje
3 dl lunkent vann
1 ts sukker
1 ts salt
500 gram hvetemel, jeg bruker tipo 00
Bland alt det tørre og tilsett det våte, Veldig enkelt!
Men det tar litt lengre tid enn det, elt deigen lenge for hånd gjerne i 20 min slik at den blir elastisk og fin, sett til heving i 30 min.
Del deigen inn i fire deler og la den heve så lenge du gidder å vente. Gjerne i 3-4 timer. Forrige gang jeg lagde deigen var jeg så sulten at jeg kun lot den heve i 2 timer, dette funket helt fint, men den blir bedre jo lengre den hever.
Pizzafyll:
Pecorino
Parmesan
Hvit modnet cheddar
Mozzarella
Oregano
Ruccola
Rasp ostene og legg på rikelig. Strø over oregano og stek i ovnen i ca 10 min på 250 grader.
Strø over ruccola og server!
Bon Appétit!
7 kommentarer:
Gleder meg allerede til å komme til Krs igjen, og ny middag hos stjernekokken og kjæresten:)
Du er flink!
Takk!! Gleder meg til å invitere igjen :)
Veldig lyst til å prøve denne!
Har du noe erfaring med å fryse den? Enten deigen eller ferdiglaget pizza? :)
Det burde du absolutt! den er knallgod!
Jeg har aldri prøvd å fryse den ferdiglaget, men har halvstekt bunnen og fryst den, det funker helt topp!
Legg inn en kommentar